1. Yoast SEO
Wie een WordPress website heeft, kent ongetwijfeld al de Yoast SEO plugin. Het is één van de meest gebruikte plugins op dit moment. De plugin heeft meer dan 5 miljoen downloads. Eén van onze specialismen is zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zelf gebruiken we deze plugin dus ook voor veel websites. De Yoast SEO plugin heeft makkelijke en overzichtelijke tools om websites vindbaar te maken in zoekmachines. Wanneer je deze plugin installeert, wordt jouw content op iedere pagina die je maakt grondig gecheckt op verschillende SEO-factoren. Door de content vervolgens te optimaliseren zal je vindbaarheid van je website verbeteren. Let op! De plugin is geen wondermiddel om je website op nummer 1 in Google te krijgen. Het is alleen een handige tool die tips geeft waar je websitepagina verbeterd kan worden op gebied van SEO. Deze verbeteringen moet je dus alsnog zelf doorvoeren. Deze plugin is zeker aan te raden als je hoger wilt komen in de zoekmachines. En zeg nou zelf, wie wilt dat niet?
2. Contact Form 7
Wil je een contactformulier op je website? Dan is het verstandig om Contact Form 7 te downloaden. Met deze plugin kan je meerdere contacten beheren en heb je de mogelijkheid het formulier en de e-mailberichten flexibel en eenvoudig aan te passen. Wanneer je de plugin installeert en de code toevoegt aan de pagina wordt het contactformulier zichtbaar. Het voordeel van Contact Form 7 vinden wij dat het contactformulier automatisch aanpast aan de stijl van het thema van de website.
3. Flamingo
Bij het hebben van een contactformulier staan vaak de instellingen verkeerd. Er gaan dan regelmatig e-mails verloren. Door de Flamingo plugin te downloaden voorkom je dit probleem. Deze plugin is oorspronkelijk gemaakt voor Contact form 7. Na het installeren vind je het Flamingomenu in het Dashboard. Alle berichten die via het contactformulier zijn ingevuld staan daar. Met Flamingo hoef je niet meer bang te zijn voor verliezen van belangrijke berichten als gevolg van problemen met de mail server of onjuiste configuratie in de e-mailinstellingen.
4. Akismet
Deze plugin heeft absoluut de meeste downloads op WordPress. Akismet is bedoeld om SPAM te bestrijden. Wanneer je onder je blog reacties toestaat, dan zul je overspoeld worden met SPAM-reacties. De Akismet plugin wordt standaard geïnstalleerd op je WordPress website. Doordat het op miljoenen websites geïnstalleerd is, kan de plugin uit een enorme database plukken. Het systeem wordt steeds slimmer door de groeiende database en kan hierdoor bepalen of een reactie wel of geen SPAM is. De plugin is gratis als je geen commerciële website hebt. Wanneer je wel een commerciële website hebt, zal je maandelijks een bedrag van 5 euro moeten betalen.
Kom in contact met onze specialisten
Digital Inside helpt je verder
Kom direct in contact5. Loco Translate
Veel thema’s bevatten Engelse termen. De Engelse termen worden vervolgens op je website getoond. Dit staat niet professioneel als je een Nederlandse tekst erbij toont. Met de loco Translate plugin kan je eenvoudig je website vertalen. Ook kan je zien hoe ver je bent met de vertaling en welke vertalingen je hebt gedaan. De vertaling moet je wel zelf invoeren, anders staat de tekst nog steeds niet goed op de website. Deze plugin wordt erg goed beoordeeld. Het scoort 5 sterren en is al meer dan 800.000 keer gedownload.
Hoe werkt het:
- Installeer en activeer de plugin
- In je Dashboard komt Loco Translate te staan. Klik hierop
- Selecteer het actieve thema
- Om een nieuwe vertaling toe te voegen, selecteer je New Language
- Bij Choose a Language je gewenste taal
- Selecteer Start translating
- De translate pagina wordt geopend. Op deze pagina worden al jouw vertalingen opgeslagen.
6. W3 Total Cache
Door de vele plugins op je website wordt je website slomer. Met de W3 Total Cache verbeter je de snelheid van je website. De zoekmachines vinden dit erg belangrijk dat je website snel laadt. De website zal beter te vinden zijn in de zoekmachines als de laadsnelheid onder de 2 seconden ligt. Ook zal je veel bezoekers verliezen wanneer de laadtijd boven de 2 seconden ligt. Deze plugin zorgt ervoor dat er minder requests nodig zijn op je website en daardoor voor minder laadtijd van je pagina’s. Het onthoud het vorige bezoek van de bezoeker en haalt zo de site op. Heb je nou problemen met de instellingen. Neem gerust is contact met ons op. We helpen je er graag bij.
7. Broken Link Checker
Het checken en controleren van je links en afbeelding is erg tijdrovend. De Broken Link Checker is een eenvoudige plugin die automatisch links en afbeelding controleert op jouw WordPress website. Wanneer een link of een afbeelding niet goed werkt, dan krijg je daar een melding van. Bezoekers op je website vinden het niet fijn op een afbeelding of een link te komen die niet werkt. Meestal verlies je dan meteen je bezoeker. Een bezoeker die weg gaat, levert natuurlijk geen conversie op.
Ga nu aan de slag!
Kortom, dit waren onze 7 favoriete WordPress plugins. Hopelijk kunnen deze WordPress plugins je helpen met het verbeteren van je WordPress website. Heb je nou hulp nodig met je WordPress website? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!